دریافت خسارت بیمه ثالث + نکات مهم قانون بیمه شخص ثالث

محتوای جدول

اهم نکات مربوط به بیمه نامه شخص ثالث :

حوادث مشمول بیمه ثالث عبارتند از :

هرگونه سانحه ناشی از وسایل نقلیه موضوع بند (ث) این ماده و محمولات آنها از قبیل تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیرمترقبه.

شرکت بیمه ملزم به پرداخت خسارتهای مالی وارد به زیاندیدگان اعم ازخسارتهای مربوط به خودرو، تیرچراغ برق ، گاردریل ، درخت و… می باشد.

بیمه شخص ثالث باید موارد زیر را پرداخت نماید :

  • هزینه معالجه (پزشکی) زیاندیده (مصدوم ترافیکی) دربیمارستانهای دولتی مجانی و در بیمارستانهای خصوصی باکسرتعرفه های دولتی به عهده زیاندیده می باشد.
  • وجه پرداختی اضافی به بیمارستانهای خصوصی ( که توسط زیاندیده پرداخت گردیده است ) در صورتی که توسط شرکت یا سازمان بیمه ای دیگر جبران نشده باشد (مانند تامین اجتماعی) ، می باید توسط شرکت بیمه پرداخت گردد .

شخص ثالث کیست ؟ تمامی اشخاص زیاندیده (داخل خودرو و یا خارج ازخودرو) بجز راننده مسبب حادثه شخص ثالث  محسوب می گردند و شرکت بیمه متعهد به پرداخت دیه متعلقه به آنها می باشد.

تعدد دیات: درصورتی که در یک حادثه ، مسئول آن (مقصر) به پرداخت بیش ازیک دیه (چند دیه ) به هریک از زیاندیدگان محکوم شود شرکت بیمه موظف به پرداخت  تمامی دیه های  متعلقه خواهد بود . 

برابری غرامت زن و مرد: شرکت بیمه موظف به پرداخت تعهدات خود (دیه ) به زیاندیدگان بدون لحاظ جنسیت و مذهب تا سقف تعهدات بیمه‌ نامه پرداخت نماید.

چه زمانی صندوق تأمین خسارتهای بدنی موظف به پرداخت غرامت به اشخاص ثالث می باشد؟

درصورتی که به یکی ازدلایل زیر زیاندیده ای (شخص ثالث) آسیبی ببیند که محق دریافت دیه گردد، صندوق تأمین خسارتهای بدنی موظف به پرداخت غرامت های بدنی ( دیه ) وارد به اشخاص ثالث می باشد :

  • فقدان یا انقضای بیمه نامه
  • بطلان قرارداد بیمه
  • شناخته نشدن وسیله نقلیه مسبب حادثه
  • کسری پوشش بیمه نامه ناشی از افزایش مبلغ ریالی دیه یا
  • تعلیق یا لغو پروانه فعالیت شرکت بیمه یا صدور حکم توقف یا ورشکستگی بیمه گر موضوع ماده ( ۲۲ ) این قانون
  • به طور کلی خسارت های بدنی که خارج از تعهدات قانونی بیمه گر مطابق مقررات این قانون است

 استثنائات تعهدات قانونی بیمه گر :

موارد مصرح در ماده ( ۱۷ ):

الف – خسارت وارده به وسیله نقلیه مسبب حادثه و محمولات آن
ب- خسارت مستقیم و یا غیرمستقیم ناشی از تشعشعات اتمی و رادیواکتیو
پ – جریمه یا جزای نقدی
ت – اثبات قصد زیان دیده در ایراد صدمه به خود مانند خودکشی، اسقاط جنین و نظایر آن و نیز اثبات هر نوع خدعه و تبانی نزد مراجع قضائی

تکلیف پرداخت حداقل پنجاه درصد(50%) از دیه تقریبی را به اشخاص ثالث زیان دیده، قبل از قطعی شدن میزان دیه:

در حوادث رانندگی منجر به خسارت بدنی غیر از فوت، در صورت مطالبه زیان دیده، پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه و یا کمیسیون جلوگیری از سوانح راه آهن موضوع تبصره گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی و یا پلیس راه و یا کمیسیون جلوگیری از سوانح راه آهن موضوع تبصره (2) ماده( 2) قانون دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی مصوب ۱۳۸۴ /7/6 (در خصوص حوادث مربوط به قطارهای شهری و بین شهری) و پزشکی قانونی، بیمه گر وسیله نقلیه مسبب حادثه و یا صندوق، حسب مورد مکلفند بلافاصله حداقل پنجاه درصد(50%) از دیه تقریبی را به اشخاص ثالث زیان دیده پرداخت کرده و باقی مانده آن را پس از معین شدن میزان قطعی دیه با رعایت مواد ( ۳۱ ) و ( ۳۲ ) این قانون بپردازند.